H O O F D S P O N S O R E N
          


Boètezitting Nieuws

Joeksig Trein Jubileum BBZ

14-02-2017

Tijdens de editie 2017 van de Boètegewoeëne Boètezitting op zaterdag 25 februari rijdt de “Brand Beer Venlo Express “ vanuit Zuid-Limburg naar Venlo om vastelaovesvierders uit de hele provincie naar de opening van de vastelaovend te brengen. De organisatie van deze bijzondere treinreis is dit jaar voor de 11e keer in handen van Stichting Stadscomité B.B.Z. De stichting heeft vanaf editie 2007 de organisatie overgenomen van NS, die op initiatief van de Heerlense conducteur Ad Bertholet met ondersteuning van Venlonaar en mede-oprichter van de Boètezitting Sef Derkx begon met het initiatief. Deze bijzondere manier van vervoer bleek vanaf het begin een gouden greep en de vastelaovestrein is inmiddels uitgegroeid tot een vaste waarde tijdens de Limburgse vastelaovend en de Boètegewoeëne Boètezitting in het bijzonder.

Na een aantal succesvolle edities hebben de organisatoren gezocht naar een opvolger, en zij vonden deze in de Stichting Stadscomité B.B.Z. Bij de organisatieoverdracht is de naam van de trein veranderd van “Zoepkoel Express” in “Brand Beer Venlo Express “. De interesse voor de trein bleef groeien en op enig moment is de organisatie met ondersteuning van de Nederlandse Spoorwegen afdeling Chartertrains verder geprofessionaliseerd. Een langere trein met grotere capaciteit bleek noodzakelijk. De trein heeft tegenwoordig een lengte van circa 350 meter en bestaat uit 12 dubbeldeksrijtuigen, waardoor zo’n 1200-1500 vastelaovesvierders mee kunnen reizen. Het formaat van de trein maakt dat vanaf Roermond een omweg gemaakt moet worden via Eindhoven: het spoort tussen Roermond en Venlo is niet geschikt voor een dergelijke trein. Bovendien is het baanvak niet geëlektrificeerd terwijl er geen mogelijkheid bestaat een dergelijke trein met een diesel locomotief te laten rijden. Zo rijdt er ieder jaar een stukje Limburgse vastelaovend door het zuidoosten van Brabant, terwijl joekskapellen aan boord en vastelaovesmuziek via de omroep installatie voor verhoging van de sfeer zorgen.

Passagiers in de trein die een geldig kaartje kunnen tonen, ontvangen een polsbandje voor de Boètegewoeëne Boètezitting in de “Zoepkoel” te Venlo, het deel van het evenement dat live wordt uitgezonden op L1 televisie. Voorheen konden kaartjes bemachtigd worden in diverse Brand Bier cafés verspreid over de provincie, maar sinds enkele jaren heeft Stichting Stadscomité B.B.Z. een in eigen beheer ontwikkeld e-ticket systeem in gebruik. Stichting Stadscomité BBZ kan niet zonder vrijwilligers en ook bij de organisatie van de “ Brand Beer Venlo Express “ zijn we zeer afhankelijk van hun hulp. Op vastelaoveszaterdag stapt in Venlo vroeg in de morgen, met ondersteuning van Arriva, een groep van ongeveer 15 vrijwilligers op de trein naar het zuiden om daar over te stappen op de “Brand Beer Venlo Express “ voor de kaartcontrole en het uitdelen van de gewilde polsbandjes.

Tradities zijn geboren om onderhouden te worden en een mooi gegeven is dat ook Venloosch Vastelaoves Gezelschap Jocus de “ Brand Beer Venlo Express “ een warm hart toedraagt. Dit uit zich o.a. in het feit dat een grote delegatie van Jocus met het nieuwe Prinselijk Dreejspan op de vastelaoves zaterdagmorgen, samen met het bestuur van de BBZ, voor het stationsplein haar opwachting maakt. Hier wordt het gezelschap door de regiodirectie van de Nederlandse Spoorwegen en Prorail ontvangen, toegesproken en worden vastelaoves versierselen en huisordes uitgewisseld. Daarna is uiteindelijk het moment aangebroken dat de “ Brand Beer Venlo Express “ in Venlo arriveert en de vastelaovestrein met zijn feestgangers verwelkomd kan worden in Venlo, ‘t Stedje van Lol en Plezeer.

Koop hier tickets voor deze speciale trein!Overig nieuws

Brand Beer Venlo Express uitverkocht 31-01-2019
Tickets Brand Beer Venlo Express 2019 te koop 10-12-2018
Met Linke Mik Karaoke 04-02-2018
Versieren binnenstad 21-01-2018
Informatieavond horecaondernemers binnenstad 14-01-2018
Extra stop Brand Beer Venlo Express 05-01-2018
Kaartverkoop Brand Beer Venlo Express van start 22-11-2017
Nieuw programma voor de jeugd tijdens de BBZ. 17-02-2017
BBZ presenteert stadsversiering Venlo 02-02-2017
Kaartverkoop Brand Beer Venlo Express van start 02-12-2016
BBZ 2016 probleemloos verlopen 07-02-2015
Van de Zoepkoel wies t Poskantoer 29-01-2016


de volgende Boètegewoeëne Boètezitting is


Muts sponsoren
Getrouwd met de Boètezitting

Hald van de Boètezitting

Verleef op de Boètezitting

Vrind van de Boètezitting

De BBZ biedt diverse sponsormogelijkheden, alle met een groot bereik in vastelaovend vierend Limburg! Neem voor meer informatie contact op met de sponsorcommissie.