Podia

Het evenemententerrein van de Boètegewoeëne Boètezitting beslaat de oude historische binnenstad van Venlo. Verspreid in de binnenstad zijn meerdere podia te vinden. Deze grote podia worden inmiddels aangevuld met diverse straat- en portieklocaties, die inmiddels her en der verspreid over de binnenstad spontaan zijn ontstaan.

Een viertal bijzondere podia noemen we specifiek: op de Kwartelenmarkt vond tot afgelopen editie de "Blauwe Zaoterdaag" plaats. vanaf 2019 wordt de traditie van de openlucht vastelaovens kleinkunst voortgezet in een iets ander jasje onder de naam "dn Blauwe zingk door".

Een geheel ander podium vindt u in Domani, voorheen de laatmiddeleeuwse kapel Mariaweide die tot 2005 bij het Dominicanenklooster in de binnenstad hoorde. Hier vindt de "Fiedelzaoterdaag" plaats.

Tijdens de Boètezitting kan het voorkomen dat bij grote drukte omwille van uw veiligheid een plein tijdelijk wordt afgesloten. Wij vragen daarvoor uw begrip. Actuele informatie hieromtrent is te vinden op de diverse matrixborden in de stad, de boètezitting-app (iOS en Android).

Dit evenement wuurdt meide meugelijk gemak door